Bekijk andere downloads Download GRATIS voor installatie op Uw PC Bezoek onze Webpagina's Blijf op de hoogte Veel gestelde vragen

Basisprincipes voor het testen met een Durometer
#8.SHORE INSTRUMENTS(handelsmerk).
Shore Instruments maakt deel uit van de Instron Corporation uit Ohio U.S.A..
Zij eisen voor zich op dat zij de industrie-standaard zetten voor het testen van rubber, kunststoffen en rubberachtige materialen.
Vaak zal de hardheidswaarde uitgedrukt worden van bijvoorbeeld een O-ring als 60 Shore.
Bedoeld wordt:"60 Shore A" of "60 Duro A" d.w.z. een Durometer meting uitgevoerd met drukstift model A.
Durometers worden geleverd in volgende vormen:potlood,rond en vierkant.
Digitale PC-compatibele versies maken deel uit van hun programma.
De onwikkeling van Shore Instruments begonnen in 1907.
Durometers kunnen geleverd worden volgens ASTM, DIN en ISO.
Het webadres van Instron is hier